Istanbul

Orasul de pe doua continente

 

Istanbul, oraşul întins pe două continente reprezinta orasul care combina vechiul si noul intr-un fel spectaculos, o adevarata bijuterie a mostenirii culturale, cu o multime de obiective turistice.  Noi va recomandam câteva zone ale orașului pe care n-aveti voie să le ratati!

Moscheea Albastră reprezinta moscheea nationala a Turciei. Pentru vizitare trebuie sa tineti cont ca exista ore de rugaciune în timpul carora nu e permis accesul turistilor. In acest timp sunt organizate tururi ghidate, gratuite prin exteriorul moscheii.

 

Printre plimbari va recomandam sa ascultati chemarea unui preot dintre Moscheea Albastra si Hagia Sophia  Plimbarea în jurul Palatul Topkapı este ca o călătorie prin timp, intr-o epocă în care Istanbulul era sediul unor sultani puternici și al haremelor lor.

 

Podul Galata este o realitate, dar şi un simbol istoric al Istanbulului de astăzi. El reprezintă una din inimile marelui Istanbul, o legătură vitală între capitala veche, vechiul Constantinopol şi „Oraşul Nou“.

 

Nu putem vorbi despre Istanbul fără a menționa Bosforul, faimoasa strâmtoare care separă Europa de Asia. Va recomandam sa luați o croazieră pentru a experimenta vederi uimitoare ale orașului sau rezervați o masă la unul dintre restaurantele orașului care privesc peste apă. Tot intr-o croaziera veti avea șansa să admirati locuințele turcilor bogați. Vilele par a fi departe de zona aglomerată a Marelui Bazar sau de agitația de pe Istiklal Caddesi. Toate aceste construcții elegante dau un aer sofisticat orașului, iar plimbarea cu vaporul pe Bosfor va fi o adevărată încântare.

 

Orasul Istanbul are unele dintre cele mai importante galerii și muzee de artă din Turcia, care nu numai că prezintă aspecte legate de istoria uimitoare a Turciei, ci și expoziții ale unor artiști locali și internaționali renumiți.

 

 De asemenea, este important să va faceți timp pentru două muzee mai puțin cunoscute din Istanbul, care au expuse lucrările unor artiști de renume din lume: Muzeul Sakıp Sabancı și Muzeul Pera.

 

De asemenea, există o mulțime de antichități în Istanbul. Cartierul Çukurcuma este un loc plin de astfel de magazine, în timp ce Muzeul Inocenței este o vitrină fantastică a Istanbulului în anii 1970.

 

Grand Bazar are cele mai atractive obiective din Istanbul, cu peste 58 de străzi acoperite și peste 1.200 de magazine. Grand Bazaar este renumit pentru magazinele de bijuterii, ceramică, condimente și covoare. Bazarul este grupat după tipul de bunuri, cu zone speciale pentru blănuri de piele, fotografii de cupru, margele de rugăciune, bijuterii de argint și aur.

Daca esti pasionat de shopping trebuie sa afli ca aproape fiecare cartier din Istanbul are un bazar săptămânal, ca să nu mai vorbim de Spice Bazaar unde veți găsi tot ce se poate imagina. Produsele proaspete, dulciurile turcești, varietățile nesfârșite de brânzeturi și măsline și multe alte mâncăruri deosebite le gasiti în bazarurile culinare din Istanbul.

 

De la Biserica Chora la Hagia Sophia, trecutul bizantin al Istanbulului este întotdeauna palpabil la fiecare pas, iar daca iti faci griji pentru transport si cazare iti oferim mai jos cateva ponturi:

Varianta de zbor

Tariful include  taxele de aeroport, bagaje de mana, 2 bagaje de cala de persoana, atat la dus cat si la intors si variaza in functie de disponibilitatea locurilor.  Tariful este valabil pe datele de zbor precizate si poate suferi modificari daca acestea se schimba.

Variante cazare

Tariful este disponibil la momentul prezentarii ofertei. In functie de perioada tariful si disponibilitatea hotelurilor prezentate pot suferi modificari. In cazul unei cereri ferme agentia noastra va poate oferi o varianta similara care sa corespunda cerintelor dvs.

 

 Dupa cum ati observant atat cazarea, cat si zborul au preturi pentru toate buzunarele. Nu mai aveti niciun impediment sa vizitati Istanbului!

Bosforul frumos, rămășițele imperiilor și diferitele culturi la fiecare pas, mâncarea uimitoare și vigoarea tinerească a populației sale mai tinere fac din Istanbul minunat dinamic. Cu siguranta nu puteți vizita  orasul Istanbul fără a fiti atrasi în trecutul său bogat, în special rămășițele izbitoare ale Imperiului Otoman.