Paris

Oraşul iubirii

 

  De la Turnul Eiffel şi malul Senei, la Palatul Versailles şi Muzeul Louvre, în Paris sunt o mulţime de obiective turistice care nu lipsesc din orice ghid de călătorie. Îţi propunem s ă descoperi Parisul impreuna cu noi.  Fie ca esti iubitor de artă, gurmand, pasionat de modă, îndragostit, nostalgic, tanar, copil sau bătrân, oricine ai fi, sigur vei gasi ceva de facut in acest minunat oras.

 

Primul pas:  Trebuie sa rezervi transportul.

Nu iti recomandam să călătoreşti în vârf de sezon, când e scump şi biletul de avion, şi cazarea. Primăvara şi toamna sunt cele mai potrivite perioade pentru a vizita Parisul. Nu căuta bilet cu două zile înainte şi după zilele de sărbătoare, pentru că toată lumea o face. Poti opta pentru aterizare in Paris Charles De Gaulle, unde opereaza companiile de linie (Tarom/Air France) sau in Paris Beauvais (Wizz Air/Blue Air), la 85 km de Paris, unde poti avea sansa sa gasesti zboruri low-cost la un chilipir. Din aeroportul Beauvais la Paris autocarul costa 17 euro/ pers.  Mai poţi opta şi pentru maşină personală, tren sau autocar, costurile fiind diferite în funcţie de oraşul de pornire şi de mijlocul ales, dar trebuie să ştii că durata călătoriei va fi una mult mai lungă. Daca nu iti inchiriezi o masina in Paris poti circula cu mijloacele de transport in comun si vei plati aproximativ 1.70 euro pentru un bilet simplu   sau  7 euro pentru un abonament cu valabilitate o  zi.

 

Pasul 2: Cazarea

Hotelurile la Paris nu exceleaza, pentru o camera de 50 euro/noapte sa nu va asteptati la lux, camerele sunt mici si peretii sunt subtiri, micul dejun deseori include doar o cafea si un croissant.  Ca sa fiti castigat cautati cazare in zona 1 si 2. Desi tarifele sunt putin mai ridicate fata de cazarile din periferii o sa economisiti timp si bani la mijlocul de transport  (deci in final iesiti in avantaj).  

 

Recomandarile noastre:  

Hotel Meridional 3*->   aproximativ 60  euro/camera dubla /noapte/2 pers

Hipotel Paris Voltaire Bastille 3*- 65 euro/camera/noapte/2pers

Pavillon opéra Lafayette 3* - 80 euro/camera/noapte/2pers

La Manufacture 3* -100 euro/camera/noapte/2pers

Ibis maine montparnasse 14th 3* - 200 euro/camera/noapte/2pers

Tarifele acestea sunt valabile in extrasezon: exemplu noiembrie, februarie. 

 

Cele mai importante obiective turistice din PARIS si tarifele de vizitare:

 

Turnul Eiffel = 17 euro

Arcul de Triumf = 12 euro

Muzeul Louvre = 15 euro

Catacombele = 12 euro

 Centrul Pampidou = 13euro

 Muzeul Orsay = 12 euro

Muzeul de ceara Grevin = 23 euro

 Muzeul Dali = 12euro

Catedrala Notre-Dame = 8euro

Iar daca vrei sa fii copil, măcar pentru o zi  poti sa mergi la Disneyland Paris! Despre asta intr-un nou articol cat de curand!

 

Muzee gratis din Paris pentru toata lumea, tot timpul anului

 • Muzeul de Arta moderna
 • Casa lui Balzac
 • Casa Bourdelle
 • Muzeul Carnavalet - muzeul de istorie al Parisului
 • Muzeul Cernuschi
 • Muzeul Cognacq Jay
 • Casa lui Victor Hugo
 • Muzeul Vietii Romantice
 • Muzeul Zadkine
 • Muzeul National Jean - Juaques Henner
 • Muzeul Bible et Terre Sainte
 • Muzeul Parfumului
 • Centrul de arta contemporana Le Plateau
 • Muzeul Prefecturii

Despre mancare

Daca nu ai aflat inca te anuntam noi ca bucataria frantuzeasca este bine cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din lume. In general restaurantele au  afisate preturile la intrare. Nu aveti cum sa luati teapa, veti sti de la inceput cat costa o cafea, un suc. Un meniu porneste de la 12 euro si ajunge pana la 100  in functie de bugetul turistului J. Bistro-urile sunt potrivite pentru familii si au mancare buna si proaspata. Sa nu uiti sa incerci un croissant specific lor si prajiturile colorate numite  macaroons .

 

 

Tu ce obiectiv turistic din Paris îţi doreşti cel mai mult să vizitezi?