Vacante Periculoase

Locuri frumoase, dar periculoase

 

Ok, deci ati zburat in jurul lumii, l-ati cunoscut pe Dalai Lama,  iar apoi ati taiat valurile in doua pe spatele unui rechin urias cu un  pistol laser in mana,. Probabil ca nu,  dar ar fi destul de cool.  laugh    Desi sunt  extrem de frumoase, destinatiile descrise mai jos  nu sunt tocmai sigure pentru turisti, multa lume optand sa le vada numai la televizor. Daca totusi va decideti sa nu faceti parte dintre acestia si mergeti sa le vizitati , nu putem decat sa va uram mult succes! blush

 

1. Afghanistan

O tara care trebuie mentionata datorita peisajelor superbe. Din pacate acestea nu pot fi admirate in liniste in acest moment. De foarte mult timp aceasta tara nu este pe listele turistice. Cu ani in urma a suferit o invazie ruseasca iar in zilele noastre talibanii intervin puternic in societatea afghana. Astazi activitatile insurgente si rapirile sunt la ordinea zilei. Daca nu puteti totusi rezista tentative de a vizita tara exista tururi speciale pentru a vedea: Wakhan Corridor, Bamiyan Valley si Kunduz.


2. Muntele Everest
Suntem convinsi ca multi oameni viseaza sa escaladeze Muntele Everest macar o data in cursul vietii. Toate incercarile, realizate de oameni curajosi nu au avut intotdeauna success. Multe s-au terminat cu moarte excursionistilor.


3. Honduras
De multe ori ne gandim la Honduras cand vine vorba de tari nu tocmai sigure. Honduras ramane o tara foarte frumoasa cu o natura neimblanzita, dar din pacate ramane un loc neprielnic pentru o vacanta. Exista o rata a criminalitatii crescuta precum si probleme de sanatate (malaria este practic o epidemie aici). Daca comparam Honduras cu alte tari din lume vom fi socati sa aflam despre numarul mare de crime care au loc aici.

 

 

4. Iraq
Putem afirma cu certitudine ca Iraq-ul este pe lista tarilor periculoase pentru turisti. In vederea schimbarii acestei situatii, autoritatile lucreaza din greu la executia unor proiecte mari. Se preconizeaza ca amenajarea unor locuri precum « Southern Marsh » care se afla intre Tigru si Eufrat va aduce turisti din toata lumea. O alta atractie, « Arch of Clesiphon » va fi reconstruita in viitorul apropiat. Este renumita ca fiind cea mai mare arcada facuta de mana omului din lume.


5. Egypt
Situatia din aceasta tara nu a fost deloc sigura in ultima vreme. Cu atentatele care au avut loc nu numai capitala tarii dar chiar si piramidele sunt periculoase pentru vizitatori.


6. India
Niciodata nu ne-a trecut prin minte ca India ar putea ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste destinatiile periculoase de vacanta dar totusi in ultima vreme asta s-a intamplat. Tara este periculoasa mai ales pentru femeile care ii trec granitele. Violenta impotriva femeilor este in crestere in India, mai ales cazurile de viol.


7.Mali
Poate ca Mali nu pare la prima vedere un loc atat de priculos pentru turisti dar petrecerea unei intregi vacante aici se poate dovedi o idee mai putin buna. Mali este o tara africana care atrage turisti din toate colturile lumii. Are numeroase atractii printre care « The Great Mosque of Djenne », « Festival au Desert ». Frecventele conflicte militare din aceasta tara va pot pune viata in pericol.


8. Detroit, USA
Poate parea ca o supriza dar Detroit este unul dintre cele mai periculoase locuri pentru o vacanta. Este in topul listei celor mai periculoase 5 orase din Statele Unite pentru 5 ani la rand. Criminalitatea este la cote inalte, dupa ce somajul crescut si problemele celor 3 mari producatori auto lasat municipalitatea fara fonduri pentru nevoi de baza cum ar fi cea de securitate.


9. Somalia
Un alt loc periculos este Somalia. Poate ca ati vazut ultimul film cu Tom Hanks in care toate dezavantajele calatoriei in aceasta tara sunt expuse. Statele Unite si Marea Britanie nu mentin ambasade in aceasta tara, exemplu fiindu-le urmat de numeroase alta tari asa incat in cazul unui atac este greu sa gasiti ajutor.


10. Corea de Nord
Aceasta tara nu este recomandata pentru turism desi are peisaje magnifice. Serviciile hoteliere pot face fata si celui mai exigent turist, totusi exista o serie de inconveniente care nu pot fi trecute cu vederea. De la sosire, veti fi urmarit pentru a va fi determinate convingerile politice si religioase. Nu exista o ambasada a Statelor Unite in aceasta tara, legaturile dimplomatice fiind taiate cu numeroase alte tari.


11. Siria
Putem sa admiram privelistile fantastice ale Siriei pentru ore intregi. Totusi exista niste motive care ar trebui sa va opreasca sa le vedeti. Tara este cunoscuta ca un punct focal pentru terorismul modia. Situatia generata este urmatoarea : crime, bombe in masini si atacuri contra ambasadelor, in special cea a Statelor Unite. Se folosesc arme chimice si multi oameni au ales sa fuga din tara. Daca decideti sa ignorati toate aceste riscuri si vizitati pana la urma Siria, veti avea parte de o calatorie pe care nu o veti uita prea curand.


12. Antartica
Cred ca nu poti gasi un loc mai frumos in aceasta lume . Cand veti ajunge va va taia rasuflarea si la propriu si la figurat. Dezavantajul major este ca temperaturile pot sa coboare pana la -60 grade celsius, o vreme instabila care poate fi extrem de periculoasa.


13. Caracas, Venezuela
Fara indoiala Venezuela este foarte populara printre turisti. Aici veti avea oportunitatea perfecta sa vedeti peisaje unice in lume. Totusi tara este in topul celor mai periculoase destinatii pentru turisti. Rata criminalitatii este crescuta  cu 122 de crime la 100.000 locuitori.