AMSTERDAM, VENETIA NORDULUI

CE SA VIZITEZI IN AMSTERDAM

In primul rand iti recomandăm să-ti achizitionezi cardul I Amsterdam. Pentru două zile prețul unui card e de 52 de euro pe persoană, dar include transportul gratuit, o călătorie gratuită cu barca pe canale, intrări gratuite la diverse muzee (printre care și Van Gogh) și reduceri la alte obiective turistice importante. Chiar dacă distanțele în centrul orașului sunt destul de mici, dacă vei sta puțin mai departe de el vei avea nevoie de transportul în comun pentru a ajunge dintr-un loc în altul.

 

Piața Dam este situată chiar in centrul orasului Amsterdam si reprezintă un loc linistit si casă pentru sute de porumbei si turisti care isi odihnesc picioarele.

 

Muzee

Chiar daca ai vizitat Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds in alte capitale europene sau in Hong Kong si New York iti recomandam sa arunci o privire si la cel din Amsterdam. Pe langa posibilitatea de a te poza cu vedetele la moda (sau cu cele mai trecute), vei putea experimenta Amsterdamul epocii de aur, al marilor companii de negustori si al bogatiilor aduse de olandezi de pe toate meridianele.

Sa nu ratezi nici Muzeele Van Gogh si cel Național – Rijksmuseum. Sa stii ca orasul Amsterdam este renumit pentru numeroasele muzee! Daca nu esti pasionat de arta vei putea vizita şi minunatele muzee despre presă, film, teatru şi fotografie, fără să uităm experienţa unică pe care o vei avea vizitând compania Heineken sau muzeul dedicat fanilor clubului de fotbal Ajax, precum şi muzeul Houseboat. Şi bineînteles, Amsterdamul nu ar mai fi Amsterdam fără anumite locuri precum: muzeul Sexului, Haşişului şi muzeul Torturii.

 

In Vondelpark, cel mai mare parc din Amsterdam poti sa te plimbi cu bicicleta sau pur si simplu sa te asezi pe iarba si sa te bucuri de priveliste.  

 

Grădina Zoologică Artis nu este doar un parc de animale. Cuprinde si un muzeu de istorie naturala, un muzeu geologic, acvariu si planetariu, o casa a fluturilor si un insectar.

 

Nu poti vizita Amsterdamul fara o plimbare pe canale. Unii spun ca aceasta e cea mai frumoasa metoda de a vizita orasul. Lumea canalelor este una aparte. Pe străduţele învecinate malurilor, doar câteva terase au primit permisiunea să funcţioneze, iar folosirea preferenţială a bicicletelor de către localnici reduce poluarea aerului şi nivelul de zgomot. Ambianţa este perfectă pentru cei care au ales să locuiască pe apă, mai bine zis pe vechi barje transformate în reşedinţe confortabile, personalizate şi mai uşor de întreţinut din punct de vedere financiar. În timp, farmecul traiului pe ape a atras şi mai mulţi doritori, aşa că au fost construite şi bungalouri pe platforme din beton. Autorităţile au avut însă grijă ca aceste locuinţe să nu invadeze canalele istorice, permiţând olandezilor să se stabilească pe canalele mai noi ori mai lăturalnice.

 

Daca te-am convins sa ajungi in Amsterdam contacteaza-ne la 0212038555/oferte@cosmotravel.ro si noi te ajutam cu cele mai bune oferte si sfaturi de calatorie!