WHEN IN ROME

Live as the Romans do

Roma - Cetatea Eterna, unul din cele mai populare “branduri urbane” din lume, ajunge sa castige teren si pe piata turistica din Romania. De ce? Iata 5 motive pentru un city break la Roma: 


1. Printre cele mai ieftine bilete de avion.
Poti zbura la Roma doar cu 10 euro/persoana/ dus-intors, daca esti un stalker de oferte. Te poti abona la newsletterele diverselor agentii de turism pentru a fi la curent cu cele mai proaspete oferte ale companiilor aeriene ce zboara pe aceasta destinatie si anume Wizz Air, Blue Air, Ryan Air. Biletele de avion la preturi reduse sunt de obicei in extrasezon si nu includ bagajele de cala, catering-ul pe avion, facilitati pe care companiile aeriene de linie le detin, dar pentru o escapada de un weekend si daca ai un buget redus, rucsacul iti va ajunge de minune. 


2. Varietatea cazarilor
Ai gasit bilete de avion la super-pret? Urmatorul pas este cazare. Roma are hoteluri pe toate gusturile. Poti rezerva o camera in zona centrala cu aproximativ 50euro/noapte/camera la un hotel decent de 2 sau 3 stele pana 150euro/noapte/camera la un hotel de 4 sau 5 stele tot centrul orasului. Doresti sa eviti hotelurile din cladirile vechi? In zona imediat dupa centru vei gasi parte din hotelurile din lant, unele in cladiri noi sau in cladiri reconditionate recent.


3. Majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite
Daca vrei doar o escapada din cotidianul tau si nu urmaresti sa vizitezi muzeele orasului te poti delecta doar cu plimbari de la un obiectiv turistic la altul. Exemple de obiective gratuite: Basilica San Pietro, Piazza Navona, Piazza Spania, Fontana di Trevi. Palatul Vittorio Emanuele, Pantheonul, Templul lui Hadrian, Colosseumul din exterior, Columna lui Traian, Forul lui Traian, Santa Maria Maggiore, Monumentul lui Garibaldi, Piazza del Popolo, Gradinile Quirinale, Arcul lui Constantin si multe alte piatete si vechi porti ale orasului. Contra cost sunt: Cupola Basilicii San Pietro - 6 eur, Colosseum si Palatino - 12euro(bilet valabil 2 zile), Castelul Sant’ Angelo - 11euro, Domus Aurea - 11euro, Vila Medici - 12euro.

Recomandarile noastre: 

 

• Colosseumul,  cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman

• Vaticanul (Citta del Vaticano)

• Bisericile:  Biserica Santa Cicilia in Trastevere, Biserica Santi Vicenzo e Anastasio, Biserica Santa Maria Maggiore, Biserica Santa Maria in Trivio, Biserica San Silvestro in Capite

• Fantanile: Fontana di Trevi, Fontana di Quattro Fiumi (Piazza Navona, superba mai ales la apus), Fontana delle Tartarughe (Piazza Mattei), Fontana del Tritone (Piazza Barberini) si Fontana delle Api (Via Veneto)

• Pantheon

• Piatele: Piazza di Spagna, Santa Maria in Trastevere, Piazza Venezia, Piazza del Popolo si Piazza della Repubblica. 

• Obeliscurile din Piazza San Giovanni in Lateranno, Piazza Minerva, Piazza del Popolo si Piazza Navona. Unele dintre ele sunt comandate chiar in Egipt.

• Parcurile

• Ruinele si Roma antica. De aici puteti vedea Arcul lui Constantinopol, Circo Massimo, Forul Roman (inconjurandu-l), biserica Santa Maria d'Arcoeli, Piazza del Campodoglio.

• Cartierul Travestere: Biserica Santa Cicilia in Trastevere 

 

 


4. Mijloacele de transport in comun
Ajungi la aeroport si nu stii incotro sa o iei sa ajungi in oras? Nimic mai simplu! La iesirea din aeroport gasesti case de bilete pentru transferul catre centrul orasului, gara Termini, iar majoritatea costa 8euro/persoana/dus-intors si pleaca la interval de 20 de minute. Cele mai vizibile sunt autobuzele de la Terravision, fiind colantate cu sigla lor roz aprins. Acestea au cea mai mare statie din gara Termini. Metroul sau autobuzul costa 1.5euro/calatoria si este valabila 100minute.


5. Pizza, Pasta & Co
Nu ai cum sa nu iubesti bucataria italiana! Numeroase feluri de pizza, paste, panini intalnesti la tot pasul de la restaurante la tonete stradale. In Roma intalnesti la majoritatea restaurantelor meniul turistic de pranz, care oscileaza de la 8 la 15 euro/persoana in functie de restaurant si de zona. Bineinteles, in marile piatete preturile sunt destul de piperate, dar nu trebuie sa disperam. La 2-3 stradute distanta vei gasi restaurante cu mancaruri delicioase la preturi decente. Si sa nu uitam de patiserii si gelaterii. Merita incercate! Pentru un pranz fast-food italienesc recomand Lasagnam, restaurant fast-food ce se afla pe Via Nazionale, in drum spre Columna lui Traian si Colosseum, iar pentru un desert delicios puteti incerca gelateria La Romana, cea mai veche in Roma, aflata pe Via XX Settembre.
Intr-un final, Roma este o experienta culturala in sine. De la cladirile si monumentele antice la cele renascentiste si baroce, la forfota orasului, capitala Italiei sau Centrul Universului cum mai era denumita, te surprinde placut la fiecare pas si te va face sa te reintorci in acest vibe urban zidit in istorie si cultura.